Yapımcı Şirket: Ubisoft Montreal
Yayımcı Şirket: Ubisoft
Yazarlar: Darby McDevitt, Corey May
Oyun Serisi: Assassin’s Creed
Oyun Motoru: AnvilNext
Platformlar: Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox One, Xbox 360
Oyun Türü: Aksiyon, Macera, Gizlilik
Oyun Modu: Singleplayer, Multiplayer
Sıkı bir oyunsever olmasanız bile, Assassin’s Creed serisini mutlaka duymuşsunuzdur. “Orta Çağ” kavramını gerçeğe dayalı olaylarla birleştirip, muhteşem bir oyun sunarken tarihsel olarak da bazı bilgiler edinmenizi sağlayan bir oyun serisi. Biz de yıllardır bu güzel serinin oyunlarını keyifle oynuyorduk tabii ki. Daha sonra yeni bir oyun çıkacağı duyurmuştu. Bugün incelediğim oyun aslında çok fazla yeni sayılmayacak, eskiden çıkmış bir oyun. Ancak incelemek istedim çünkü bunu okuyacak ve oyunu oynamadan önce kafasında oyunla ilgili olumsuz düşünceler olan insanların oyunla ilgili biraz daha bilgilenmeleri gerekiyor.
Seriden biraz daha bahsedecek olursak, her oyunda farklı bir karakteri yönettiğimiz, bunu da bir simülasyon cihazıyla yaptığımız, böylece tarihsel olaylardaki bazı gizli bilgilere ulaşabildiğimiz bir oyun serisi. Bu oyun serisinde bizim yönettiğimiz karakterler değişiklik gösterse de, oyunun isminden anlaşılabileceği üzere hepsi birer suikastçi.
Oyunumuz bir korsanın gemisinden istemeyerek ayrılıp, uzun ve zorlu bir serüvene nasıl atıldığını konu alıyor. Bazı talihsiz kazalar sonucu gemimiz yok oluyor ve biz bir adada uyanıyoruz. Yanımızda da düşman gemisinden birisi yatıyor. Daha sonra gelişen olaylarla adamın gitmesi gereken yeri öğrenip, onun kılığıyla oraya biz gidiyoruz. Böylece kendimizi bir anda büyük bir davanın içerisinde buluyoruz. Senaryonun devamını anlatmak gibi bir hataya düşmeyeceğim, çünkü bu kadar güzel bir senaryoyu anlatarak oyun keyfinizi bozmak istemiyorum.
Az önce bahsettiğim ve bilgilenilmesi gereken konu, oyunun bir önceki Assassin’s Creed oyundaki gemi sürme sisteminin çok beğenilmiş olup, kısa sürede bu neredeyse tamamen gemilerle alakalı oyunun çıkartılması. Neredeyse her önüne gelen yazar, oyun hakkında “Para kazanmak için yapılan bir oyun.” şeklinde yorumlar yapmış olsa da ben aynı fikirde değilim. Çünkü her ne kadar önceki oyundaki fikir beğenildiği için o fikri tema alarak yepyeni bir oyun yapmak para kazanmaya dayalı bir hareket gibi görünse de, korsanlıkla ilgili ve okyanuslarda kendi geminizi sürebileceğiniz oyunlardan hoşlanan birisi için, piyasadaki oyunlar arasında seçebilecekleri en kaliteli oyun bu diyebilirim.
Oyunun grafiklerine gelelim. Açık denizlerde saatlerce gezebildiğimiz bir oyun olduğu için, deniz dokusunun da güzel olmasını bekliyorduk, öyle de oldu. Bence şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi deniz yapısına sahip oyun. Grafikler de çok renkli ve güzel. Üstelik oyunu en yüksek ayarlarda oynuyorsanız, yemyeşil bitkiler, parlayan kumlar ve göz kamaştırıcı bir deniz görüntüsüyle nirvanaya ulaşabiliyorsunuz adeta.