30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Her yıl olduğu gibi, bu yılda büyük bir coşku ile kutluyoruz 30 Ağustos Zafer Bayramı ‘mızı… Başta Ulu Önder, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şeref ve rahmet ile anıyoruz.
Allah hepinizden razı olsun!
Bize bu günleri armağan eden eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Kahraman Ordumuza, şükranlarımızı sunuyoruz. Ne bugün ne de gelecekteki bir günde sizleri asla unutmayacağız ve daima anacağız. Nefes aldığımız sürece ruhlarına Fatihalar göndereceğiz. Sizlerin haklarını asla ödeyemeyiz.
Ayyıldızlı, rengini şehitlerimizin kanlarından alan yüce ve kutsal Türk Bayrağı sizler göklere çektiniz ve bizler de, sizin çektiğiniz yerden alıp daha yükseklere çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.
Bu zaferde, Türk Milleti olarak kazandığımız sayısız zaferlerden sadece bir tanesidir. Elbette tüm zaferlerimiz günleri geldiğinde kutlanılması gerekiyor ancak bazı zaferler vardır ki, diğer zaferlerimizden çok daha önemli bir yere sahiptir.
İşte 30 Ağustos bunlardan biridir.
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ANLAM VE ÖNEMİ (30 Ağustos 1922)
Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak bilinen Büyük Taarruz, Sakarya Savaşı‘ndan sonra Türk ordusunun işgalci güçlere kesin darbeyi vurmak için hazırlıkları 1 yıl süren harekât sonrasında kazanılan zaferdi. 26 Ağustos 1922’de başlamış, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Paşa‘nın başkumandanlığında zaferle sonuçlanmıştı. Sadece vatanın düşman işgalinden tamamen kurtulmasını sağlamakla kalmamış 1920’de Meclis’in açılmasıyla fiilen kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını da kanıtlamıştır. Önüne çağdaş uygarlığı aşma hedefini koymuştur.
Atatürk, 30 Ağustos 1924’te Dumlupınar’da Çal Köyü yakınlarında Zafer Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşma ile milli mücadelenin hangi milli amaçlar için yapıldığını vurgulamıştır. Bu amaçların bağımsızlık, milli egemenlik, laiklik, kadın-erkek eşitliği, milli ekonomi olduğu görülebilir.
Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci kuvvetlere kesin ve son hamleyi gerçekleştirmek ve düşman birliklerini Anadolu’dan atmak için planlanmış gizli bir harekâttı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 20 Temmuz 1922’deki oturumunda kendisine dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Atatürk, taarruz kararını Haziran ayında aldı ve hazırlıkları gizli olarak yürüttü. Büyük Taarruz, Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başladı, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin, Mustafa Kemal Paşa’nın idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlandı.
Figurex.Net Ailesi olarak hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı ‘mız kutlu olsun. Hayatımızın sonuna kadar unutmamamız dileği ile…
Sağlıcakla Kalın.