Anime Önerileri, Anime, Anime Tanıtımları, Eğlence, Listeler

2021 KIŞ ANİME LİSTESİ!

YENI SERI 2

 Öncelikle selamlar, Kasım’ın ardından Aralık’ın gelmesiyle artık tam anlamıyla 2021 Kış aylarına giriş yapmış bulunmaktayız. Yılbaşı yaklaşıyor ve bu 2021 yılından artık kurtulmak üzereyiz, umarım bu yeni yıl hepinizi için iyi ve anlamlı geçer.
 Bugünkü konumuz ise her yeni dönemlere girdiğimizde yaptığımız gibi o yılın en iyileri, yeni çıkanları veya hala devam eden serileri ele aldığımız 2021 Kış Anime Listesi yazıma hoş geldiniz!

 Elbette burada sizlere bu kış ayının tüm animelerini göstermedim. Bunu yapmam zaten neredeyse imkânsız, yapsam bile o kadar çok anime, siz okurların listemi bak isteğini bitirecektir. Bu yüzden bende geçen yıllarda hala devam eden serilere ve en çok beklenilen yeni sezonları çıkmış animelere daha çok yöneldim ve listeyi ona göre şekillendirdim.
 Hadi o zaman vakit kaybetmeden bakalım şu animelere!

NOT: Listede geçen “Anime Türleri” hakkında bilginiz yoksa hiç üzülmeyin! Biz sizin için onları açıkladık. Açıklamalara ulaşmak için BURAYA tıklamanız yeterli.
 Bundan önceki “2021 Sonbahar Anime Listesi!” yazımıza bakmadıysanız sizleri BURAYA bekleriz.

O zaman hazırsanız, bu yılın listesi 2021 Kış Anime Listesi yazısına bir göz atalım!

-Kimetsu no Yaiba: Yuukaku-hen

Filmin Türü: Aksiyon, İblis, Tarihi ve Shounen
Stüdyo:
ufotable

ÇIKIŞ TARİHİ: 5 ARALIK

 Animenin Konusu
2021 Kış Anime Listesi
yazısının ilk ismi, Demon Slayer serinin devamı niteliğinde olan bu yeni anime, Tanjiro ve saz arkadaşlarının başı bu sefer Ses Hashira’sı olan Tengen Uzui ile başı dertte. Kadın ajanlarını bir iblisin peşinden gönderen Tengen onlardan cevap alamaz ve onları bulması için 3 kadına ihtiyaç duyar.
 Olayları araştırmak ve kaybolan ajanları bulmak için Tanjiro ve saz arkadaşları biçilmiş bir kaftandır. Fahişelerle dolu bir genel eve kız kılığında giriş yapan kahramanlarımız bölgeyi araştırırken aynı zamanda iblisler hakkında yeni şeyler öğreniyorlar…

-Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou 2. Sezon

Filmin Türü: Aksiyon, Macera, Fantastik ve Harem
Stüdyo:
asread ve studio MOTHER

ÇIKIŞ TARİHİ: 13 OCAK


 Animenin Konusu
17 yaşında bir otaku olan Hajime Nagumo’nun hayatı, kendisi ve sınıf arkadaşlarının bir fantezi dünyasına çağrılmasıyla ve insanlığı kurtarmakla görevlendirilmesiyle değişir. Fakat hayat o kadar da adil değildir. Sınıf arkadaşları etkileyici yeteneklere sahipken, Hajime sadece herhangi bir saldırı gücünden yoksun olan daha düşük bir dönüşüm becerisi kazandığı için küçümsenir.

Büyük Orcus Labirentindeki bir keşif sırasında, Hajime, sınıf arkadaşlarından biri tarafından ihanete uğrar ve uçurumun dibine atılır. Düşüşten sağ kurtulmasına rağmen, Hajime onu korkunç bir kabusa sürükleyen tehditkâr canavarlar ve talihsizliklerle karşı karşıyadır.
 Bir gün eve dönme umuduyla hayatta kalmaya çalışan Hajime’nin tek yapabildiği savaşmaktır. Labirentten kaçtığı sırada Yue adında bir vampirle de tanışarak yolculuğuna onunla devam eder…

Shingeki no Kyojin: Final Bölümün 2. Kısmı

Filmin Türü: Aksiyon, Dram, Fantastik, Askeri ve Gizem
Stüdyo:
MAPPA

ÇIKIŞ TARİHİ: 10 OCAK

 Animenin Konusu
2021 Kış Anime Listesi yazısının bir değer önemli ismi Shingeki no Kyojin, mangasında final seri sonunda mangası için de sona yaklaşmakta! Spoiler vermeden bu sezon neler yaşayacağımıza şöyle bir baktığımızda; Eren ve Reiner arasındaki rövanş savaşla son bulan final sezonu devamında bu sefer Levi ve şu anlık elinde tutsak olan Zeke’nin ağzında sakladığı bilgilerle sarsılacaktır. Eren’nin Kurucu Titan’ın tüm gücünün kilidini açması kaçınılmazdır ve ancak o zaman gerçek niyetleri ortaya çıkacaktır.

Attack on Titan anime hala Titan gücünün nasıl ortaya çıktığını açıklamadı ve Survey Corps da bunu sonsuza kadar saklayamaz. Mikasa, Jean, Armin ve diğerlerinin şık bir şekilde dışarı çıkmasını beklerken, Historia’nın çocuğu da geç bir sürpriz yapabilir. Sonuçta, Attack on Titan final bölümün 2. kısmı, Eldia ve Marley arasındaki savaş bittiğinde dünyanın geleceğini ortaya çıkarmalıdır.

-Genjitsu Shugi Yuusha no Oukoku Saikenki 2. Sezon

Filmin Türü: Aksiyon, Fantastik ve Romantik
Stüdyo:
J.C.STAFF

ÇIKIŞ TARİHİ: OCAK 2022

 Animenin Konusu
Büyükbabasının ölümünden sonra artık bir aile arayışında olmayan 19 yaşındaki Kazuya Souma, yapayalnız kalmıştır. Fakat birdenbire başka bir dünyada berbat bir durumda olan Elfriede Krallığına “Kahraman” olarak giriş yapar. İblis ordusuyla devam eden bir savaş tüm dünyayı tehlikeye atar ve Kazuya, Elfrieden’den müttefiklerine bir teklif olarak çatışmaya yardım etmesi için çağrılmıştır.

Bir çıkar uğruna kullanılmış hisseden Kazuya, durumundan memnun değildir. Savaş konusunda pek yetenekli olamayan kahramanımız, krallığın azalan ekonomisini yenilemesine yardım etmeye karar verir. Doğru okuyorsunuz, macera ya da savaş yoluyla değil, idari reform yoluyla!

-JoJo no Kimyou na Bouken: Stone Ocean

Filmin Türü: Aksiyon, Macera ve Shounen
Stüdyo:
David production

ÇIKIŞ TARİHİ: 1 ARALIK


 Animenin Konusu
Sevgilisiyle birlikte geçirdiği bir kazadan sonrası Jolyne Cujoh, bir tuzağa düşer ve devlet tarafından işletilen yüksek güvenlikli ıslah tesisi Green Dolphin Street Hapishanesinde on beş yıl hapis cezasına çarptırılır. Umutsuzluğun eşiğindeyken, babasından içinde gizemli bir gücün uyanmasına neden olan bir kolye alır.

“Bu dünyada ölümden daha korkunç şeyler var ve bu hapishanede olanlar kesinlikle onlardan biri.”

Jolyne’nin önünde beliren gizemli bir çocuktan gelen bir mesajla, birbiri ardına meydana gelen açıklanamaz olaylar, ziyarete geldiğinde babası tarafından kendisine söylenen korkunç gerçekler ve DİO… Joestar ailesi ve DİO arasındaki asırlık, kader çatışmalarını sona erdirmek için son savaş başlıyor!

-Mahouka Koukou no Rettousei: Tsuioku-hen

Filmin Türü: Bilim Kurgu ve Doğa Üstü
Stüdyo:
eightbit

ÇIKIŞ TARİHİ: 31 ARALIK


 Animenin Konusu
Nisan 2095. Sihrin gerçek teknoloji olarak kurulmasından bu yana bir yüzyıl geçti. İki kardeş, “Sihirli Lise” olarak bilinen Ulusal Sihir Üniversitesi’ne Bağlı “İlk Lise” adı verilen prestijli bir büyücüler okuluna kaydolurlar. Ağabeyi Tatsuya, sihirli güçleri için ölümcül bir kusuru olan” düzensiz” dir. Küçük kız kardeşi Miyuki ise eşsiz büyülü yeteneği olan bir yıldız öğrencisidir.

Her ne kadar birbirlerine çok yakın bir ilişkileri olmasına rağmen bu usta ve çırak ilişkisinden başka bir şey olmayan işlevsiz bir ilişkidir…

-Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru

Filmin Türü: Romantik, Okul, Seinen ve Hayattan Kesitler
Stüdyo:
CloverWorks

ÇIKIŞ TARİHİ: 9 OCAK


 Animenin Konusu
Geleneksel bebek yapımının aile işini devralmış olan Wakana Gojou, arkadaşları olmayan dışlanmış bir lise birinci sınıf öğrencisidir. Vaktinde çocukluk arkadaşının onun hakkındaki acı dolu düşünceleri halan anılarında barındıran Gojou, sınıf arkadaşlarıyla ilişki kuramaz ve sonunda kendini izole eder.

Gojou henüz bebek yüzlerinin mükemmelleştirmemiştir ancak kıyafetlerini yapma konusunda son derece yeteneklidir. Dikiş makinesiyle olan inceliği, Gojou’nun cesaretini ve dürüstlüğünü hem hayranlık uyandıran hem de kıskanan güzel sınıf arkadaşı Marin Kitagawa tarafından kısa sürede fark edilir. Erotik oyun karakterlerinin cosplaylerini yapmak isteyen Marin, dikiş konusunda Gojou’dan yardım ister. Böylece birbirlerine zırt olmalarına rağmen, ilişkileri, karmaşık cosplay dünyasında birbirlerine yardım etme yetenekleriyle yavaş yavaş çiçek açar.

-Vanitas no Carte 2. Sezon

Filmin Türü: Tarihi, Shounen, Doğaüstü ve Vampir
Stüdyo:
BONES

ÇIKIŞ TARİHİ: 15 OCAK


 Animenin Konusu
Mavi ayın altında doğduğu için kendi türü tarafından hor görülen vampir Vanitas korkmuş ve perişan bir durumdaydı. Efsaneye göre, “Vantitas Kitabı” olarak bilinen lanetli bir büyü kitabı yarattı ve bir gün onu kıpkırmızı ayın tüm vampirlerine intikam getirmek için kullanacağı söyledi.

19. yüzyılın başında Noé Archiviste, efsanevi Vanistas Kitabı’nı aramak için Paris’e gelir. Zeplinle yolculuk ederken, kendisini Vanitas olarak adlandıran ve aradığı kitabı taşıyan eksantrik bir doktor tarafından bir vampir saldırısından kurtarılır. İroni şu ki, kendini vampir uzmanı ilan eden kişi hem adını hem de kitabı efendisinden, aynı efsane Vanitas’tan miras almış bir insandır…

-Karakai Jouzu no Takagi-san 3. Sezon

Filmin Türü: Komedi, Romantik, Okul ve Hayattan Kesitler
Stüdyo:
Shin-Ei Animation

ÇIKIŞ TARİHİ: OCAK 2022


 Animenin Konusu
Senin her şeyini bilen, tanıyan bir arkadaşa sahip olmak harika bir şey olmalı, değil mi? Ama konu ve arkadaşınız Takagi ise bu durum pek sizin için iyi değildir.

Sınıf arkadaşı Takagi onu gün boyunca onu kızdırmaktan çok hoşlanıyor ve Nishikata’yı da çok iyi bildiği için yaptığı alaylara nasıl tepki vereceğini tahmin edebiliyor. Nishikata her ne kadar uğraşırsa uğraşsın Takagi’ye karşılık veremez. Ama Nishikata, bir gün Takagi’ye kendi ilacını tattıracağına yemin eder…

-Leadale no Daichi nite

Filmin Türü: Macera ve Fantastik
Stüdyo:
MAHO FILM

ÇIKIŞ TARİHİ: 5 OCAK


 Animenin Konusu
Trajik bir kazadan sonra yaşam desteğine alındıktan sonra, Keina Kagami’nin tek özgürlüğü VRMMORPG’den gelmektedir. Fakat bir gün yaşam destek sistemi kapanır ve Keina vefat eder. Uyandığında, iki yüz yıl sonra kendini oynadığı oyunun içinde bulur. Yüksek bir elf olarak karakterimiz oyunda yaptığı birçok şeyi burada da yapmalıdır.

O dünyanın insanlarıyla ilişki kurmalı… hatta kendi tasarladığı çocuğuna bile göz kulak olmalıdır. Öldükten sonta bir oyun dünyasına taşınan Keina ve ilginç arkadaşlarıyla paylaştığı gülümsemeleri ve gözyaşlarını içeren yavaş bir macera hikayesi başlamak üzere!

-Kaijin Kaihatsu-bu no Kuroitsu-san

Filmin Türü: Komedi ve Fantastik
Stüdyo:
Quad

ÇIKIŞ TARİHİ: 9 OCAK


 Animenin Konusu
Anime, dünyayı kurtarmaya çalışan kahramanlarla çarpışan kötücül bir gizli örgüt olan Agastya’nın insanüstü gelişim departmanında yardımcı araştırmacı olan Kuromitsu’ya konu alıyor.
 Kuroitsu, Agastya’da patronlarının saçma istekleri arasında kalmış yoğun bir hayat yaşamaktadır; sunumlar yapmak, insanüstü insanlara yeni özellikler uygulamak ve ayrılan zamanında, bütçe ve spesifikasyon talepleri dahilinde sonuç almak… Peki tatil var mı? Hayır yok!

-Akebi-chan no Sailor-fuku

Filmin Türü: Okul ve Hayattan Kesitler
Stüdyo:
CloverWorks

ÇIKIŞ TARİHİ: 9 OCAK


 Animenin Konusu
Akebi Komichi ailesiyle birlikte kırsal kesimde yaşayan genç bir kızdır. Kısa bir süre önce prestijli Roubai Academy ortaokuluna dahil oldu ve orada tanıştığı kızlar bir araya geldi ve şimdiyse sadece iki şey istiyor: Okulun denizci üniformasını giymek ve yüz arkadaş edinmek!

-Sasaki to Miyano

Filmin Türü: Okul, Shpunen Ai ve Hayattan Kesitler
Stüdyo:
Studio DEEN

ÇIKIŞ TARİHİ: 10 OCAK


 Animenin Konusu
Her şey tipik bir aşk hikayesiyle başlar. Kötü çocuğumuz, kendinden aşağı olduğu pek beceriksiz ve sakar olan alt sınıflarıyla tanışır. Ve elbette birisine tutulur… Ama Miyano kendi kendini ilan eden bir erkek aşk uzmanı olmasına rağmen, kendisinin de içinde olduğunu tam olarak anlamadı. Bu da demek oluyor ki hikayelerinin sonsuza dek mutlu olmasını sağlamak Sasaki’ye kalmış…!

-Tribe Nine

Filmin Türü: Aksiyon ve Spor
Stüdyo:
LIDENFILMS

ÇIKIŞ TARİHİ: OCAK 2022


 Animenin Konusu
Hikayemiz, Tokyo’daki 23 kurgusal koğuşta gerçekleşiyor; burada her koğuşun yasadışı grupları, prestijlerini tehlikeye atarak birbirleriyle savaşmak için “Xtream baseball” adlı bir düello yöntemi kullanır…

(Şahsen 2021 Kış Anime Listesi animelerin arasında en çok merak ettiğim anime… Umarım güzel bir şey ortaya çıkar.)

-Shikkakumon no Saikyou Kenja

Filmin Türü: Aksiyon, Macera ve Fantastik
Stüdyo:
J.C.STAFF

ÇIKIŞ TARİHİ: OCAK 2022


 Animenin Konusu
2021 Kış Anime Listesi yazısının son ismi, Gücü, doğduğu büyülü armayla sınırlı olan dünyanın en güçlü bilgesi Mathias, en güçlü olmak için reenkarnasyonun gerekli olduğuna karar verir. Küçük bir çocuk olarak yeniden doğmasının ardından, Mathias ilk denemesinde büyülü savaş için en uygun arma ile doğduğunu keşfetmekten heyecan duyar!
 Ne yazık ki, içine doğduğu dünyanın sihir konusunda son derece düşük standartları var ve herkes onun hâlâ başarısızlığa mahkûm olduğunu düşünüyor! Şimdi herkesin yanıldığını kanıtlamak Mathias’a kalmış… dünyanın en güçlü adaçayı tarzı!

NOT: Bu yılki 2021 Kış Anime Listesi yazımız bu şekildeydi. Evet, biliyorum listeye eklenmesi gereken daha birçok anime daha var. Fakat 2021 Kış Anime Listesi daha ne kadar uzatılırsa o kadar sıkılaşacağını düşündüğüm için sadece en popüler olabilecek serileri göz önünde tutmak istedim.

Bugünkü “2021 Kış Anime Listesi” yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Umarım eğlenceli ve bilgilendirici olmuştur. Bunun yanında eğer bir hatam veya kusurum varsa şimdiden özür dilerim… Bunun gibi birçok anime içerikleri için BURAYA, bu yazıyı esinlendiğim kaynağına ulaşmak için BURAYA tıklamanız yeterli. Şimdiden herkese iyi ve keyifli anime günleri dilerim!

Related Posts

Bir cevap yazın