Yapımcı Şirket: Klei Entertainment
Yayımcı Şirket: Klei Entertainment
Platformlar: PC, OS X, Linux, Playstation 4
Çıkış Tarihi: PC, OS X, Linux: 23 Nisan 2013 | PlayStation 4: 8 Ocak 2014
Oyun Türü: Aksiyon, Macera, Hayatta Kalma
Oyun Modu: Singleplayer(Ek ücretli Multiplayer desteği)
Oyunumuz Minecraft, Terraria gibi rastgele oluşturulan açık dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız, gündüzleri ev yapıp, ağaç kesip, yemek aradığımız, geceleri de yaratıklarla savaşıp, madenler aradığımız tarzda oyunlardan bir tanesi. Fakat bu oyunda diğerleri gibi aynı özellikte tek veya birkaç karakter çeşidi değil, ilk karakterle hayatta kaldığınız sürelerin toplamı ile kilidi açılan ve farklı farklı özelliklere sahip birçok karakter mevcut.
Hayatta kalma oyunları zaten son zamanlarda bu kadar önemli bir hale gelmişken, Klei Entertainment’in geçmiş zamanlarda yaptığı bu hamle, oyunun çok tutmasına sebep oldu. Oyunumuz örneğini verdiğim diğer oyunlar kadar kolay değil yalnız. Gündüzleri tehlikeli yaratıkların dibine gitmedikçe bir sıkıntı yok, ancak buna bağışıklığı olan bir karakter dışında diğer bütün karakterler karanlıkta çok uzun süre kaldığında Kabus isimli yaratık tarafından öldürülüyorlar. Buna bağışıklığı olan karakterimiz ise, Willow isimli ufak kız karakterimiz. Willow doğduğunda ekstradan bir çakmakla doğar, ateşe çok yaklaşsa da zarar görmez ve geceleri çok karanlık olduğunda bulunduğu yerde ateş belirir ve bu sürekli tekrarlanır, bu sayede Kabus ona yaklaşamaz. Tabii bahsettiğim kötü düşmanın tek saldırı yolu bu değil.
Dışarıdaki onca yaratık, saldırgan örümcek, canlı bitkiler, hayaletler veya yabani köpeklerin dışında bir de moral düşüklüğü düşmanımız olarak çıkıyor karşımıza. Güzel bir ev yapmış, her gün ava çıkıp yada meyve toplayıp karınızı doyuruyor, kışın da korunmalı kıyafet giyerek soğuktan korunup ölmüyor olsanız bile, gerektiği kadar şekerli yemekler yemez, bozuk yiyecekler tüketir, uzun zaman boyunca yerden çiçek toplamaz veya eğlenceli şeyler yapmazsanız zeka durumunuz ve moraliniz azalıyor. Çok az olduğunda ise hayal gücünüz size kötü oyunlar oynamaya başlıyor.
2 farklı yaratık çeşidini etrafınızda görmeye başlıyorsunuz. Bir tanesi irice bir yaratık, diğeri de zayıf ve uzun. Bunlar gölge olarak görünüyor başta size. Etrafınızda gezip duruyor. Ne zaman moraliniz tamamen düşerse, bu yaratıklar üstünüze doğru yürüyüp size saldırıyor ve her darbenizde kaçıp tekrar saldırıyorlar. Üstelik moralinizi çabuk düzeltmezseniz, çok uzun bir süre gelmeye devam ediyorlar.
Oyun grafik bakımından çok farklı ve hoş bir tarza sahip. Ayrıca karakterlerin konuşmayıp, müzikal bir şekilde mırıldanıyor olması ve anlatmak istedikleri şeylerin ekranda yazı olarak çıkması, oyuna çok güzel bir hava katmış. Öncelikle oyunun fiyatı Steam üzerinde 24,00 TL. Ayrıca Reign of Giants adında dev yaratıklar içeren 10,00 TL‘ye bir DLC de mevcut. Eğer oyunu online oynamak istiyorsanız, şu anda erken erişimde olan Don’t Starve Together‘i 24,00 TL daha vererek satın alabilirsiniz.