Ansatsu Kyoushitsu animesi ile herkese bir kez daha merhabalar,

Yeni bitirdim ve duygularım soğumadan yazmak istiyorum. Lafı uzatmadan anime incelemesine geçmek istiyorum.

Diğer tanıtımlar için TANITIMLAR sekmesine tıklayınız.

Ansatsu Kyoushitsu

Tür : Shounen, Okul, Komedi, Macera

Yapım Yılı : 2015

Mangaka : Yūsei Matsui

Bölüm Sayısı : 22 + 24

Konusu :

Japonya bir gün ayda gerçekleşen bir patlama ile güne uyanır. Patlama sonucu ayın yarısı yok olmuştur. Normal insanlar günlük hayatına devam ederken Kunigigaoka Orta Okulu’nun 3-E sınıfı yeni bir öğretmenle tanışmıştır. Ahtapota benzeyen bu yaratık ayı yok ettiğini ve bir yıl sonunda dünyayı yok edeceğini ve o zamana kadar onlara kendisini öldürmeleri için rehberlik edeceğini söylemektedir. Olaylara inanamayan 3-E sınıfı gizli devlet görevlileri, suikastçiler ve ajanlarla çevrilmiştir. Yaratığın şartları sınıfı bir sene boyunca kendisini öldürmek için yetiştirme karşılığında dünyaya bir yıl zaman tanımak. Öte yandan 3-E sınıfının bir özelliği vardır. Bir nevi kast sistemine dönen eğitim sisteminde E sınıfı en düşük seviyeli ve değersiz görülen öğrencilerden oluşmaktadır. Bu derece kötü öğrencilerin gözden çıkarılması devlet adına pek önem teşkil etmez . Başta isteksiz olan öğrenciler yaratığı öldürene verilecek 10 Milyar Yen ödülü duyunca teklifi kabul ederler. Böylece Kunigigaoka Orta Okulu’nun 3-E sınıfı katı ve zorlu bir süikast eğitimine maruz kalacaktır.

Editör Gözünden :

Yeni bitirdiğim animeyi yorumlama keyfine bir kez daha varıyorum şu an 🙂 Öncelikle sevdiğim yönlerinden bahsetmek istiyorum.  Ansatsu Kyoushitsu bende daha çok komedi sahneleri ile etki bırakan bir anime oldu. Darbe vuran final bölümünü saymazsak. Animenin Okul- Komedi kısmı gerçekten eğlenceliydi. Yani ecchi olsun fan servis olsun hepsini dozunda bıraktı ve abartıya kaçmadı. Öğrencilerin okula bakış açısı ve öğretmenlerin eğlenceli aktiviteleri oldukça komikti. Yine sımsıcak arkadaşlık ilişkilerine ve ön yargılara dair güzel bir anime ile karşı karşıyaydık. Animenin asıl teması ” iyi bir öğretmen nasıl olmalı ? “. Fakat bu başlıkta tonlarca anime olduğunu var sayarsak mangaka işin içine herkesin dikkatle izleyeceği bir konu olan Suikast konusunu işlemiş. Yani öğretmenini öldürmeye çalışan bir sınıf fikri oldukça orjinal ve ilgi çekici. Bu başlık altında her öğrencinin değerli olduğunu ve doğru şekilde işlendiğinde bir mücevhere dönüşebileceği fikri işlenmiş. Bu fikre tamamen katılıyoruz. Karşımıza ayı yok eden kişi olarak çıkan ve öğrencilerinin kendisine seslendiği şekilde “Koro Sensei” eğlenceli, bilgili, öğretici ve her şeyden çok öğrencilerini düşünen bir öğretmen olarak geliyor. Verilen mesaj çok güzel. Karakter tasarımları ve özellikleri de harika. Ayrıca anime çizimleri renkli ve şirin karakterlerden oluştuğu için daha bir izlenesi olmuş.

Olumsuz yönlere gelince ; suikast gibi çok derin bir konunun bu kadar yüzeysel işlenmesi biraz hayal kırıklığıydı açıkçası. Yani seçilen başlık çok hassas fakat hikaye işlenişi çok çocukçaydı. Yani devletin ajanları ve profesyönel suikastçilerin orta okul çocukları karşısında hiç bir şey yapamamaları, çocukların uzay üslerine tere yağından kıl çeker gibi sızmaları, çocukların istediği her şeyin tek tek gerçekleşmesi biraz peri masalları etkisi yarattı. Yani fazla pozitif bir anime. Bir yerden sonra “Ne kadar tatlı ama fazla olmadı mı?” diye içinizden geçiriyorsunuz. Bazende mangakanın bazı tercihlerini ahlaki açıdan sorguluyorsunuz. Orta okul öğrencilerine yaptırdığı şeyler çokta masum değildi. Hele final sahnesi oldukça tartışmalı bir sahneydi bence. Ben çoğu yerde Japonya‘da dava edilmiştir diye düşündüm. Sonuçta Shounen serisinin hitap kitlesi bayağı küçük.

Karakterlere göz atacak olursak :

Koro Sensei

Çılgın öğretmenimiz Koro Sensei <3 Her öğrencinin hayalini süsleyen ve “belki bizim öğretmenimizde böyle olsaydı, farklı bir şekilde hayatım olur muydu ?” diye içinden geçirdiği öğretmen. Şimdi ki öğretmenlerimizi göz önüne alırsak : Bir şekilde sınıfta mesai doldurup ayın 15’inde parasını cebe vicdan azabı çekmeden indiren insanlar. Hayaller ve Gerçekler mi diyorduk ? Belki de anime izlememizin sebebi hayallerimizin gerçekleştiği yegane ortamlar olduğu için duygularımızı bir nebze de olsa tatmin edebildiği içindir. Kısacası Koro Sensei sapık, rüşvetçi ve az biraz aptal olabilir ama öğrencileri için her türlü fedakarlığa katlanan muhteşem bir öğretmen.

Shiota Nagisa

Serinin açık ara en orjinal kartakteri Nagisa . Kendisi neden trap çizilmiş anlamadım başlarda ama anime ilerledikçe ve hikayesi animeyi tamamladıkça daha bir rayına oturdu diyebilirim. Yoksa son zamanlarda bu trap karakterler bayağı moda oldu malum. Nagisa çok farklı bir karakterdi. Kendine has sakinliği ve ani çıkışları ile oldukça şaşırttı. Normalde naif, sessiz, sakin ama içindekini serbest bıraktığında inanılmaz etkileyici. İzlerken büyük halini izlemek isterdim diye geçirdim içimden . Bu cümleleri Kuroko No Basuke izlemeseydim kuracaktım ama nedense Nagisa‘nın renkleri ve tavırları Kuroko ile inanılmaz benziyordu. Mangaka bayağı esinlenmiş sanırım 😀

Akabane Karma

Sınıfımız çok bilmiş, ukala, dövüşte iyi, derslerde mükemmel cool arkadaşı Karma-kun. Karakter olarak oldukça sıradan seçilmesine rağmen içerdiği yüksek oranda sadistlik bayağı güldürdü. Sadece istediği şeyleri yapan deli ve serseri karakter olarak izledik. Yer yer kıskançlıkları ve utangaçlıkları ile de farklı ama güzel hisler uyandırdı.

Genel Olarak Sınıf

Sınıfta erotik dergileri okuyan sapıktan, fakir ama yakışıklı olanlara, nazik, masum dandere olanlardan, kızlardan bile çikolata alan cool kızlara kadar her çeşit öğrenci vardı. Karakterler özellikle iyi seçilmiş ve eğlenceli karakterlerdi. Herkesin kendisini farklılıklarıyla kabul ettiği ve herkesin eğlendiği güzel bir sınıftı. Devletin sundukları imkanlarla her şeyi elde de edince oldukça keyifli bir okul komedisi çıktı ortaya.

Karasuma Tadaomi

Kızlar sakin olun . Duygularınızı her zaman ki gibi anlıyorum 😀 Karizmatik, yetenekli her şeyden evvel dürüst ve mert öğretmenimiz Karasuma Sensei <3 İzlerken kızların ayılıp bayıldığı , erkeklerin ise hayranlıkla izleyeceği devlet ajanımız. Adam havalı kelimesinin içini doldurdu. Romantizm konusunda ki odunluğunu saymazsak. Çok fazla gerçekçi olması bazen hayal kırıklığı yaşatsa da aslında olması gereken gerçeklikti sanırım. Benim için tek kusuru seslendirmenin Gintoki ile aynı olması. Seri boyunca ciddiye alamadım o yüzden 😀

Jelavić Irina

Animemizin fan servis ve iri göğüs olayları için tasarlanmış Bitch Sensei. Evet yanlış duymadınız. Öğrenciler ona “sürtük öğretmen” diye sesleniyor. İri göğüsleri ile ecchi ve fan servis için tasarlanmıştı. Normalde baştan çıkarma yetenekleriyle inanılmaz bir suikastçi olması gerekirken ilerleyen bölümlerde sadece romantizm dilenen saçma bir karaktere büründü. Seride sanırım üzüldüğüm tek karakterdi.

Asano Gakuhou – Asano Gakushuu

Babalı oğullu serinin kötü adamları 😀 Hakimiyet arzularının kendilerini kontrol etmesine izin veren çiftimizden oğul olan Asano daha masum. Oğlunu insanları yönetmek ve hakimiyet kurmak üzerine yetiştiren adam müdür ise tam bir kontrol manyağı. Kendisinin kurduğu kast sisteminde öğrencilerin % 95’inin başarısına karşılık %5’nin feda edilmesine dayalı bir yöntem yürütüyor. Onun sisteminde her öğrenci başarılı ama mutsuz. Bayağı sadist bir herif.