Sinema

Ücretsiz Animasyon Programları – 2D – 3D

Ücretsiz Animasyon Programları listemizle karşınızdayım. Anime severler olarak hepimiz en az bir kere animasyon programlarına göz atmışızdır. Kimimiz bunu ciddi olarak kimimizde öylesine bakmıştır. Ben önceleri ciddi anlamda bakmıştım. Hatta indirip bilgisayarıma kurdum ama bilgisayarım yetersiz olduğundan kullanamamıştım.

Ücreti ve ücretsiz olarak bir sürü animasyon programları var. Şimdi sizlerle ücretsiz animasyon programlarına bir göz atalım.

 

Önce ücretsiz 2D animasyon programları ile başlayalım.

 

Synfig Studio

Synfig Studio, hem ücretsiz hemde açık kaynaklı bir 2D animasyon programıdır. Ücretsiz olmasına karşın çok sağlam animasyonlar yapabileceğiniz bu programda ciddi anlamda büyük projeler yapabilirsiniz.  Bu programın en büyük özelliği animasyonun her karesini çizmek zorunda değilsiniz. Ki bu özellik bu programı inanılmaz bir program haline getirmektedir. Ayrıca yüksek kalitede animasyonlar üretilmenize olanak sağlamaktadır.

Tweening olarakda adlandırılan bu programımız vektörler ve bitmaplar ile de film kalitesinde animasyonlar çıkarabilirsiniz. Türkçe dil desteği olması sayesinde de kendini bir adım öne çıkarmaktadır. Windows, Linux ve MacOS X sistemlerine de uyumludur.

 

CrazyTalk Animator

Kendi çizgi filminizi yapabileceğiniz bu programda, el beceriniz olmasa bile hazır gövde parçaları ile bir karakter oluşturabilirsiniz. Otomatik dudak senkronizasyonları vs özellikleri ile kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. Ek olarak normal resimleri hareketlendirebilir ve konuşturabilirsiniz. Projenize resimler import ederek çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

 

Digicel FilipBook

Bu programda sıfırdan animasyonlar oluşturabilirsiniz. Çizim için gerekli araçları içinde bulunduran bu programda karakterleri tasarlayabilir, hareketlendirebilirsiniz. Kağıt üzerine çizdiğiniz resimleri de programa aktararak animasyonlarınızı oluşturabilirsiniz. Bu program için en kolay çizim yöntemi çizim tableti kullanmaktır. Çizimlerini yaptığınız önceki frame’leri de görebileceğiniz için hareketleri daha güzel ve yumuşak geçişler ile çizebilirsiniz. Buna da FPS denmektedir. Geçişler ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız FPS’de o kadar çok olmalıdır.

 

Popims Animator Video

 

Bu program bir çok türde animasyon yapmanıza olanak sağlamaktadır. Çizgi filmler, dönüşümler, renk efektleri vs gibi animasyonları yapabileceğiniz ücretsiz 2d animasyon programıdır. Bu programda 60 fps’e kadar animasyonlar yapabilirsiniz. Videolar üzerinde çalışabilir, kendi videolarınızı yapabilir, gif ler yapabilir hatta sabit bir resim üzerinden animasyonlar bile oluşturabilirsiniz.

 

Animator

Stop-motion animasyonlar oluşturabileceğiniz bir programdır. Bu animasyon tekniği birçok yerde kullanılmaktadır. Kendi kısa filmlerinizi yapabilirsiniz.  Hatta bazı tv programlarında da kullanılmıştır. Morph, Pingu gibi….

Şimdi de 3D animasyon programlarına bakalım.

 

Blender

Youtuber’lik işleri başladıktan sonra çoğunlukla 3D introlar yapmak için kullanılmıştır. İçerisinde oyun motoru da bulunduran ve açık kaynak olan bu programda bir oyun bile yapabilirsiniz. Binlerce lira verip alacağınız programlarda yapabileceğinizi herşeyi bu programda da yapabilirsiniz. Özellikle mobil oyun alanlarında da kullanılmaktadır.

 

 

Daz Stduio

Hem uzmanlar için hemde amatörler için uygun bir programdır. Hem 2D hemde 3D olarak resim ve animasyonlar yapabileceğiniz bu programda, sanal karakterler, hayvanlar ve animasyonlar yapabilirsiniz. Daz Studio size yaratıcılık özgürlüğünüzü yansıtabileceğiniz bir ortam sunmaktadır.

 

Açık Kaynak Nedir?

Açık kaynak yazılımlar demek kodları açık olan yazılımlar demektir. Yani o programı herkes geliştirebilir demektir. Sizde programın kodlarına ulaşıp inceleyebilir, yeterli bilginiz var ise programın geliştirilmesinde katkı sağlayabilirsiniz. Bu programlardan hiçbir şekilde ücret talep edilemez. Ancak o programı alır büyük bir değişiklik yapar ve kendinize özel bir hale getirirsiniz o zaman belki lisanslayıp sadece kendi oluşturduğunuz programı ücretli satabilirsiniz.

Modelleme Nedir?

3D animasyonlar için daha doğrusu 3D çalışmalar için kullanılan genel bir terimdir. 3D modelleme ile herhangi bir şeyi gerçekmiş gibi oluşturabileceğiniz için, çizim yerine modelleme terimi kullanılır. Örnek vermek gerekirse, kendinizi olduğunuz gibi 3D resminizi çekmiş gibi gerçekçilikte oluşturabilirsiniz. Şöyle düşünün böyle bir çalışmaya çizim denebilir mi? Modelleme mi  daha uygun çizmek mi?

FPS Nedir?

FPS, Frame Per Second yani “saniye başı kare” anlamına gelir. Normal bir video genelde 24 kare olur. Bu da 1 saniyede 24 resim gösteriliyor demektir. FPS ne kadar çok ise görüntüdeki hareketler o kadar yumuşak olur ve gözünüze hoş görünür. Bir oyundan zevk alabilmek için en önemli faktörlerden biridir.

Bu yazımızda da ücretsiz 2D ve 3D animasyon programına göz attık. Bazı programlar ki ücretsiz olmasına karşın gerçekten çok kalitelidir ama bazıları da o kadar dandiktir. Çoğu zaman kaliteli işler çıkarabilmemiz için ücretli programlar kullanmamız gerekiyor. Ancak o kadar pahalılar ki almayı hayal bile edemiyoruz ve hemen cracklısını arıyoruz. Bir yazılımcı olarak her ne kadar onaylamasam da elbette bende cracklı programlar kullanıyorum. Ama eğer bir program sayesinde para kazanıyorsak en güzeli o programı satın almaktır.

Kendinize iyi bakın Sevgili Figurex.net takipçileri. 😉

About Mustafa BÜKÜLMEZ

Boş zamanlarımın tümü bilgisayar karşısında geçer. Bilgisayar oyunlarından en sevdiğim oyun World Of Warcraft’tır. Daha sonra sırası ile half-life, minecraft, moba oyunları ve prince of persia serisidir ek olarak hemen her oyunu oynarım. Animelerde en genel anlamda fantastik türü anime-manga severim.

One thought on “Ücretsiz Animasyon Programları – 2D – 3D

  1. pybckysf dedi ki:

    abi neredeyse bu uygulamaların hiçbirisi ücretsiz değil. mesela syinfig studio’nun dowloand butonuna basınca sizi sayfanın aşağısına atıyor , istediğiniz programı seçtikten sonra ikisi de ek ücret almadan yüklenmiyor. mac için nasıl ücretsiz indirebilirim bana hesabımdan atarsanız sevinirim.

Bir cevap yazın