Merhaba arkadaşlar yazılarımızı düzenli takip ediyorsanız artık siz de bir Minecraft oyuncusu oldunuz demektir. Önceki yazılarımızda oyunun ilk gecesinde nasıl hayatta kalınır, neler yapmamız gerekir, hangi eşyalara sahip olmalıyız, bunları nasıl üretiriz bunları resimler ile anlatmaya çalıştım. İlk geceyi atlattıktan sonra artık normal yaşamımıza doğru ilk adımlarımızı atacağız. Buradan sonrası aslında sizin elinizde. Ben sizlere bir kaç alternatif sunacağım istediğinizi seçerek oyununuza devam edebilirsiniz. Bu yazımızda tarımdan bahsedeceğiz. Eğer isterseniz önce tarım yerine hayvancılık veya madencilik de yapabilirsiniz.

Ufak bir bilgi: Minecraft’ ta yiyecek barınız 10 seviyeden oluşur. 10. Seviye sizin tok olduğunuz ve bu süreç içerisinde sağlığınızın azalması durumunda otomatik olarak yenileceği anlamına gelir. Yiyecek barınızın seviyesinin düşerek 8 ve altına düşmesi sağlık seviyenizin yenilenmesine engel olur. Oyunda hayatta kalmaya devam etmek için tarım yapmanız en mantıklısı olacaktır.

Tarım yapmaya başlamamız için öncelikle ihtiyacımız olan yegane şey bir çapa sahibi olmak. Bunun için çalışma masamıza giderek bir çapa üretimi yapacağız. Çapa üretimi için gerekenler

  • 2 kereste
  • 2 çubuk

bunların çalışma masasına diziliş şeklini aşağıda veriyorum.

Bilgi: Çapalar toprağa sağ tıklanarak kullanılır.

Tarlamızı hayatını toplayıcı olarak sürdüren ilk insanlar gibi su kenarlarına yapmamız daha verimli olacaktır. Aksi takdirde kova ile su taşıması yapmamız gerekebilir. Suyun tarla ile bağlantısını kurarak bunu yapabilirsiniz. Tarlanın içine ürün ektikten sonra içerisine girmememiz gerekiyor. Çünkü üzerlerine bastığımızda toprak eski haline dönüyor. Etraftaki canlılarında girişini engellemek için isterseniz tarlanızın etrafını çitlerle isterseniz farklı bir şey ile çevirebilirsiniz. Aşağıda çit yapımının resmini veriyorum.

Tarlada ürünlerin büyümesi için ışığa ihtiyacımız var. Yani sadece gündüzleri ürünlerimizi doğal yöntemler ile büyütebiliriz. Ancak diğer yazımızda anlattığımız meşaleleri yapıp tarlalarınızın kenarlarına ektiğiniz de yapay bir ışık ortamı oluşturmuş oluyoruz. Bu sayede ürünlerimiz gece de büyümeye devam ediyor.

Bilgi: Oyun içerisindeki bütün ürünler su kenarında büyümeye daha elverişlidir. Su kenarında yapacağınız üretimden daha fazla verim alabilirsiniz.

Bilgi: Bir birimlik su, beş birimlik alana etki eder.

Tarlamızı kurup, çapamızı yaptıktan sonra artık ekim aşamasına geçebiliriz. Tarım için çapanın yanında tohuma da ihtiyacımız var. Tohumu oyunun içerisindeki otlardan elde edebilirsiniz.  Tohumları toprağa ektikten sonra buğday üretimi sağlayabiliriz. Buğdaylar olgunlaştıktan sonra ise onları toplayarak; ekmek, pasta vb. gibi gıdalar yapabiliriz.

Buğdaydan başka elde edebileceğimiz diğer bitkimiz ise “şeker kamışları”. Şeker kamışları yapıları gereği kurak arazileri sevmezler. Bu sebeple eğer bu ürünün tarımını yapacaksanız bol suyun olduğu bir mekanda bunu gerçekleştirmek zorundasınız. Şeker kamışlarının olgunlaşmasından sonra kolaylıkla şeker üretimi yapmış olursunuz. Yalnızca şeker değil. Kağıt üretimi için de bunu kullanabiliriz. İleride anlatacağımız büyü kitaplarının yapımında kağıt ciddi rol oynamaktadır.

Diğer yazılarımızda görüşmek üzere arkadaşlar, iyi eğlenceler.