Hana Yori Dango Tanıtım ve İnceleme herkese bir kez daha merhabalar,
Uzun zamandır Shoujo izlemiyorum. Şu sıralar biraz Shoujo animelere dalayım dedim. Daha önce Kore ve Japon dizi versiyonunu izlediğim Boys Over Flowers orjinal yapıtını seçtim. Ben yorumlarımı yazılarımda belirtiyorum. Sizde değerli yorumlarınızı benimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.
Hana Yori Dango
Tür : Shoujo, Romantik, Komedi
Yayın Tarihi : 1996
Bölüm Sayısı : 51
Konusu :
Fakir bir ailenden gelen Makino Tsukushi, ailesinin üst düzey çabaları sayesinde Eitoku Gakuen denilen üst düzey zenginlerin çocuklarını gönderildiği liseye kayıt olabilmiştir. Tek derdi 2 yıl dikkat çekmeden, sessiz sedasız bir şekilde mezun olup Eitoku üniversitesini kazanıp, ailesini fakirlikten kurtarmaktır. Okulda F4 adı verilen yakışıklı ve zengin çocuklardan oluşan bir grup vardır ve bu grup baba parası sayesinde istediği gibi terör estirmektedir. Bir gün bu grubun terörüne Makino’nun en yakın arkadaşı kurban gider. Arkadaşını aşağılayan bu gruba karşı Makino sessiz kalmaz ve grup liderine tekme atar. Artık Eitoku lisesinde F4’ün sinirini bozanlara verdiği ünlü kırmızı kartı yemiştir. Hayatı bu noktadan sonra oldukça zorlaşacaktır.
Editör Gözünden
Son zamanlarda keyfimi bu kadar kaçıran bir anime izlememiştim. Oldukça güzel ve keyifli başlayan bir karakter nasıl bu kadar basit bir kız haline geldi anlayabilmiş değilim. Anime zengin veletlere haddini bildiren güçlü bir kız temasıyla başladı ve sonunda zengin veletlerin oyuncağı haline gelen zayıf bir kız edasında bitti. Erkek başrol konusu daha da bir facia. Sırf keyfi yerinde değil diye insanları ölüme sürükleyen ve kadınlara çok rahat şiddet uygulayan bir karakterin sevimli gösterilmeye çalışılması da oldukça ilginçti. Senaryo tutarsızdı yani. Anime aslında hem Japonya’da hemde Japonya dışında oldukça ses getirmiş bir yapım. Çoğu ülkede çekilmiş Live Action dizilerine rastlayabilirsiniz. Hatta Türkiye bile bir live Action çekti :
Her zamanki gibi beceremedik 😀 Saçma sapan bir yere gitti ve erkenden de final verdi zaten.
Neyse efendim animemize dönelim. Japon ve Kore versiyonunu izleyip, daha sonra animeyi izleyince live action yapımlarda oldukça masumlaştırma işlemi yapılmış diyebilirim. Bir kere aşk üçgeni ve sürekli gelgit yaşayan bir başrol var. Live action yapımlarda baş rolümüz gayet masum. Esas oğlana sadık iken animede bu durum oldukça farklı. İkinci dikkatimi çeken nokta ise 1996 Japonya’sına göre oldukça cesur bir anime. Animenin türü bildiğimiz gibi shoujo buna rağmen içerisinde küçük kızların izlememesi gereken oldukça cesur sahneler vardı. Aldatmalar, sık öpüşme sahneleri, taciz sahneleri ve bazı yakınlaşma sahneleri başta olmak üzere 12-17 yaş arası kızlar için maalesef ki uygun olmayan bir animeydi. Bence Josei etiketi daha uygun olurdu anime için.
Eski bir anime olduğu için haliyle animasyon yönü zayıf. Komedisi çok sağlamdı diyemeyeceğim. Çok güldürmedi maalesef :/ Romantizm etiketi de başarılı işlenmemiş. Müzikleri bildiğimiz 90’lar havasında ve fena değildi diyebiliriz. 51 bölüm ve bir konu ile alakası olmayan 30 dakikalık bir OVA var. Yani izlenmez demeyeyim ama bana sorarsanız seçeneğiniz yoksa bir göz atın derim. Kısacası Hana Yori Dango benden geçer not alamadı 🙂
Daha fazla tanıtım için Buraya tıklayınız.