Demon Slayer : Kimetsu no Yaiba Tanıtım ve İnceleme yazımızla herkese bir kez daha merhabalar,
Şu sıralar oldukça inceleme yazılarına ağırlık verdik gibi. İstediğiniz bir tür olursa çekinmeden paylaşın lütfen.
Demon Slayer : Kimetsu no Yaiba
Tür : Shounen, Aksiyon, Dram
Yayın Tarihi : 2019
Bölüm Sayısı : 26
Konusu :
Babasının ölümünden beri, aileyi destekleme yükü Tanjirou Kamado’nun omuzlarına düşmüştür. Uzak bir dağda fakirlikle birlikte, Kamado ailesi nispeten huzurlu ve mutlu bir yaşamın tadını çıkartıyordur. Bir gün Tanjirou, kömür satarak biraz para kazanmak için aşağı köye gitmeye karar verir. Geri dönerken, gece olur. Tanjirou’yu, geceleri ormanda gizlenen ve et yiyen şeytanların varlığı konusunda uyaran garip bir adamın evine sığınmak zorunda kalır.
Sonunda ertesi gün eve döndüğünde, tüm ailesinin katledildiği korkunç bir manzarayla karşılaşır . Daha da kötüsü, hayatta kalan tek kişi kana susamış bir şeytana dönüşen kız kardeşi Nezuko’dur. Öfke ve nefretle sarmalanan Tanjirou, kalan tek kardeşinin yanında alarak ailesinin intikamını almak için yemin eder. Kendilerine Şeytan Avcısı adını veren bir birliği katılan Tanjirou, şeytanları öldürmek ve sevgili kız kardeşinin tekrar insan yapabilmek için uzun ve macera dolu bir yolculuğa çıkar.
Editör Gözünden
Genelde her animenin en dikkat çekici özelliği ile başlarım yorumlarıma. Demon Slayer için bu nokta animasyon diyebilirim. Anime izlerken size tam olarak görsel şölen sunuyor. Araya serpiştirilmiş Asya kültürüne bayıldım. Gerek şarkılar gerekse saldırı türlerinde ki geleneksel Asya çizimi animeye inanılmaz yakışmış. Japon kültürüne aşina olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. Animasyonuna gerçekten güzel emek verilmiş bir seri. Aksiyon sahneleri benim için izlemesi en keyifli sahnelerdi. Renklerin uyumu ve geleneksel Japon tarzı resimlendirme detaylarına bayılarak izledim.Japonların da diğer tüm ülkeler gibi saçma Amerika özentiliğini bırakıp kendi kültürlerine dönüş yaptıkları takdirde harika işler yapacaklarını düşünüyorum.
Anime de beni mutlu eden diğer bir detay ; uzun zaman sonra normal ve masum bir abi-kardeş ilişkisi görmek. Japonların son zamanlarda pedofili ve ensest ilişkileri normalleştirmeye çalıştıklarını hepimiz yapımlarından biliyoruz. Kız kardeşine veya erkek kardeşine cinsel materyal olarak bakan karakterler artık iyice normalleşti bizim için. Animelerde görünce takılmamaya başladığımız bir detay haline geldi. Demon Slayer bu absürd mantığa uymamış ve gerçekten kız kardeşini korumak isteyen bir abinin duygularına odaklanmış. GERÇEK BİR ABİNİN!…
Dikkatimi çeken bir diğer nokta, etiket shounen olarak belirlenmiş. Bence seri shounen ve seinen arasında kalmış bir yapım. Yani konu bakımından tamamen shounen ama şiddet içeriği biraz daha seinen vari olmuş. Temel teması şeytanın kafasını koparmak olan bir seri shounen etiketi taşımamalıydı bence. Ya da daha masum işlenmeliydi. Sonuçta bu serileri küçük çocukların izlediğini unutmamak lazım.
Konu özgünlüğü ve işleniş bence güzel iş çıkarmış. Sıkılmadan 26 bölümü tamamladım. Son zamanlarda aklıselim ve saygılı başrol popüler galiba 😀 Son dönem çıkan yeni animelerde pervasız ve düşünmeden hareket eden aptallara pek rastlamadım. Dikkatimi çeken diğer bir konuda aşırı gürültülü ve kafa şişiren karakterlerde sanırım bayağı popüler. Black Clover’dan sonra Demon Slayer ‘da da başınızı ağırtabilecek karakter sayısı fazla. Hiç hoş bir moda değil. Kısa zamanda vazgeçerler umarım 😀 Bu arada 2020 yılı için bir de film olacağı kesinleşti. Hatta filmin fragmanları yayınlanmaya başladı. Buraya bırakıyorum :
https://youtu.be/klsU4erJnEs
Yalnız Demon Slayer için değilde genel Japon anime sektörü için eleştirmek istediğim bir nokta var : Sürekli aynı seslendirmenleri kullanmak… Maalesef yeni bir soluk duymayalı uzun zaman oluyor. Tüm animeleri sürekli aynı seslendirmen kadrosu aynı şekilde seslendirdiği için artık animeleri birbirinin kopyası gibi görmeye başladım. Hatta artık seslendirmenlerin sesleri birbirine o kadar benzemeye başladı ki ben ayırt edemez oldum. Özellikle shounen ve spor animelerinde bu sıkıntı oldukça belirginleşmeye başladı. Umarım yakında bu hatadan dönme kararı alır anime sektörü.
Daha fazla anime incelemesi için Buraya tıklayınız.