Savaşlar her ne kadar kötü bir şey olsa da benim anime/manga’larda en sevdiğim türüdür. Animelerde şimdiye kadar birçok gerçek veya kurgu savaşa tanıklık ettik. Bu kategoride en popülerleri de elbette samuraylar. Hakiki silahlarla cephelerde yapılan çarpışmaları konu alan animeler her zaman ilk tercihim olmuştur. Youjo Senki de hakiki silahları cephelerde kullanmakla kalmıyor, işin içine büyü de katıyor. Tabi buda animeyi ilgi çekici hale getiriyor.
İsim: Youjo Senki (Saga of Tanya the Evil)
Tür: Askeri, Doğaüstü, Büyü
Yayımlanma Tarihi: 06.01.2017
Bölüm Sayısı: 12
Kaynak: Light Novel
Mangaka: Shinotsuki Shinobu
Firma/Stüdyo: NUT
Konusu:
Savaşın ön saflarında yer alan küçük bir kız. Sarı saçları, mavi gözleri, bembeyaz teni ve peltek diliyle orduya komuta ediyor. Fakat aslında o, kendisine Tanrı diyen gizemli bir varlığı öfkelendirdiği için yeniden küçük bir kız olarak doğan Japonya’nın en ünlü iş adamlarından biri. Kendi kariyerine her şeyden daha çok önem veren bu küçük kız, imparatorluk ordusunun büyücüleri arasındaki en tehlikeli varlık haline gelecektir.
Yorum:
Animenin ana karakteri Tanya Degurechaff adındaki, ilk bakışta sevimli mi sevimli duran sarışın ve mavi gözlü küçük bir kız. Fakat bu küçük kız hiç de göründüğü kadar masum değildir. Oldukça güçlü bir büyücü olan Tanya, kurgusal bir imparatorluk adına başta cumhuriyet olmak üzere birçok ülke ile yaşanan savaşta daima ön cephede yer almaktadır. Tanya o kadar güçlü bir büyücüdür ki, tek bir mermi ile koca müfrezeleri yok edebilmektedir. Bu arada, bu yaşam Tanya’nın dünyaya ikinci gelişidir. Daha önceki yaşamında Japon, üstelik bir erkek olan Tanya, tanrıya inanmadığı için bu yaşam tarzı ile cezalandırılmıştır. Tanya bir nevi bir anti-kahraman. Tanya, iyi birisi değil. Tanya kariyerine odaklanmış, ast – üst ilişkisine önem veren, disiplinli, adeta bir Darth Vader 🙂 Biraz da Lelouch’u hatırlatan Tanya, hedefine ulaşmak için daima kendi çıkarlarını düşünen bir yapıya sahip. Tanya’nın aslında bir canavar, yok yok hatta bir şeytan olduğunu bize açıkça gösteren bir-iki sahne var. Kendisinin de mensubu olduğu İmparatorluk ülkesinin başka bir yetkilisinin, kendisi hakkındaki “canavar” yorumunu duyunca anlıyorsunuz.
İyi Yanları:
Animenin loli olmasına laf yapmayacağım. Zira ecchi animelerindeki lolilerle alakası yok. Hikayeye uygun bir tip ve dediğim gibi Tanya’nın çok karanlık bir havası var. Gördüğüm kadarıyla ise serinin fena olmadığını söyleyebilirim. Biraz inişli çıkışlı ilerlese de Tanya’nın disiplini, acımasızlığı ve zekası, üstelik bunları yapanın ince sesiyle küçük bir kız oluşu ilgi çekici. Anime müziklerine gelirsek müzikler iyi. Harika diyebileceğim parçalar yok ama serinin içeriğiyle iyi giden ilgi çekici parçalar mevcut.
Kötü Yanları:
Animenin kötü diyebileceğim kısmı ise çizimleri. Nut adlı stüdyonun artık ilk işi diye mi olsa gerek bilemiyorum, ama karakter tasarımları kötü ve arka plan çizimleri sanki 2005 yılı civarı bir anime izliyormuşsunuz hissi veriyor. Karakterlerin yusyuvarlak gözleri, dudaklarının üzerindeki çizgiler olsun bir acayip. İzleyince bir süre sonra alışılıyor tabi ama böyle olmamalıydı.Tek karakterde aşırı güç olması bence biraz itici bir durum bence. En azından Tanya’yı ciddi manada zorlayacak bir karakter animeye şart!
Sonuç:
Youjo Senki, çizimleri bakımından zayıf bir anime ve hikayesi de üstün zeka işi sayılmaz. Buna karşın ana karakteri Tanya Degurechaff oldukça ilgi çekici bir karakter ve zaten seriyi de tek başına götürüyor.
bu seri muhteşemdi ya ilk bölümden son bölüme kadar çıktığı an izledim bitti izleye bileceğim seri kalmadı en azından benim izliye bileceğim bu tür seriler pek çıkmıyor