Oyun

Yaiba: Ninja Gaiden Z – İnceleme

Yapımcı Şirket: Compect, Spark Unlimited, Team Ninja
Dağıtım: Tecmo Koei
Oyun Türü: Aksiyon
Platformlar: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

Oyunumuz Ninja Gaiben serisinin bir devam oyunu niteliğinde. “Yaiba” ve “Ryu Hayabusa” isimli iki ninjanın kavgasını konu edinen bir oyun. Ryu‘nun aşırı güçlü olması sebebiyle Yaiba yeniliyor ve ikiye bölünüyor. Ancak ölmüyor ve insan/robot karışımı bir formda tekrar canlanıyor. Oyunun oynanışı fazla basit yapılmış gibi.

group_E_010

Basitlikten kastım düşmanların çok zayıf olması. Düşmanlarımız zombiler, onları öldürerek ilerlemeye çalışıyoruz. Tabii her zaman değil, bazen boss şeklinde özel karakterler de karşımıza çıkıyor. Zombi konusuna geri dönersek, neredeyse vurmuyorlar bile. Çok çabuk ölüyorlar ve hiç hasar almadan hepsini temizleme imkanı bulabiliyorsunuz. Aslında rakipleriniz çok kolay görünse de, dövüş sistemi oldukça karmaşık. Bu yüzden kombo yapma konusunda bu tarz oyunlara alışık değilseniz, önce biraz antrenman yapmanızı tavsiye ediyorum.

374496

Grafik açısından çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Gerçekçilik bakımından kaliteli demiyorum, bir anime tarzı oyun grafiğine göre gerçekten kaliteli. Anime kavramını oynarken kesinlikle hissedebileceğiniz bir ortama sahip. Bu sayede belki oyunun bazı olumsuz yönlerini de affedebilirsiniz atmosferine alıştıkça. Ayrıca her tarafta farklı farklı yada alakasız grafik yapısıyla karşılaşmıyorsunuz. Etrafınızda bulunan her bir düşman, eşya, silah veya doku size nasıl bir dünyada olduğunuzu açıkça hissettirebiliyor. Anime seven birisiyseniz, bu oyunu kesinlikle oynamalısınız.

Related Posts

Bir cevap yazın